Tips en weetjes


Blaasgruis en blaasstenen bij de kat

Blaasgruis en blaasstenen (en/of FLUTD) zijn een vaak voorkomend urinewegprobleem bij onze katten. Vooral katten met overgewicht en weinig beweging kampen geregeld met dit probleem. Ook gestresseerde en oudere katten zijn vatbaarder voor (chronische) urinewegproblemen. Indien dit niet tijdig wordt waargenomen en verholpen kan dit lijden tot de dood.

Lees meer »

Uitbraak Rhinopneumonie

Wegens een uitbraak van het Rhinopneumonie-virus schrapt de Internationale Ruitersportfederatie (FEI) alle internationale wedstrijden tot eind maart, ook in België. 

Lees meer »

Wanneer en hoe ontwormen wij nu best onze paarden?

Het is belangrijk ontwormingsmiddelen op een bewuste manier te gebruiken. Indien ze te vaak en/of verkeerd worden gebruikt, kan dit hun werkzaamheid tegen parasieten verminderen en zo een resistentie in de hand werken. Vroeger werd er standaard 4x per jaar ontwormt. Dit is naar onze mening veel te veel en in veel gevallen onnodig.

Lees meer »

The Yellow Dog Project

Ben jij al eens een hond tegengekomen met een geel lintje (of ander geel herkenningsteken) om zijn nek, aan zijn riem of aan zijn tuigje? Hou er dan alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die ruimte nodig heeft van andere honden en mensen.

Lees meer »