Ik ben Yva Nijst, moeder van 2 schatten van kinderen, 3 prachtige honden en trotse eigenares en dierenarts van DAP Equiva.

Ik ben van kleins af aan begaan geweest met het welzijn van (onze) dieren. Ik verzorgde alles en iedereen met veel liefde en geduld. Op 6-jarige leeftijd wist ik dan ook zeker dat ik dierenarts wilde worden!

Ik ben geboren en getogen in Maastricht (Nederland), heb mijn middelbare school afgerond in Bilzen (België) en ben daarna naar Gent verhuisd om daar mijn studie diergeneeskunde aan te vangen.

Dit was voor mij een nogal hobbelige weg. Tijdens mijn tweede jaar raakte ik in verwachting van mijn oudste dochter 'Noa'. Ik heb even moeten zoeken naar een goed evenwicht om alles in goede banen te laten leiden. Een evenwicht vinden tussen fulltime mama zijn, een huishouden en fulltime student zijn met 101 cursussen, practica en stages was geen evidentie! Maar dit heeft me niet weerhouden verder te werken aan die ene droom van dat 6-jarige meisje! 3 jaar later is mijn jongste zoon 'Beau' erbij gekomen. Opnieuw zoeken. Het is niet gemakkelijk geweest, maar ik heb doorgezet, nachten door geblokt, stages gelopen en ieder jaar slaagde ik. In mijn laatste jaar kwam ik er helaas alleen voor te staan. Ook dit was weer een ontzettende tegenslag in het verwezenlijken van mijn droom. Maar ik bleef vasthouden aan mijn motto: geef nooit op voor datgene dat je écht graag wil! Ik ben blijven doorgaan en het is me uiteindelijk gelukt! In 2017 behaalde ik mijn diploma en mocht ik mezelf dierenarts (specialisatie paard) noemen! Ik was ontzettend trots!

Na mijn studie heb ik een half jaar bij een collega in Limburg gewerkt in een kleine huisdieren praktijk en verder ervaring opgedaan. Na dit half jaar heb ik onze samenwerking stopgezet en vervolgde ik mijn weg als zelfstandig vervangende dierenarts voor verschillende collega's hier in de Vlaamse Ardennen. Dit doe ik nog steeds. Ik help mijn collega's graag "uit de nood". Naast mijn werk volg ik ook regelmatig bijscholingen en cursussen om mijn kennis uit te breiden en op pijl te houden. 

Startende aan mijn 4e jaar als zelfstandig vervangende dierenarts vond ik het tijd om mijn eigen praktijk te gaan op- en uitbouwen. En zo is DAP Equiva geboren. 

In mijn eigen praktijk zal ik uiteraard mijn visie verder zetten. Ik sta altijd met veel liefde voor jullie geliefde viervoeter(s) klaar! Wij geven niet zo snel op en zullen er dan ook alles aan doen om de gezondheid van uw huisdier te garanderen of te genezen!

Samen op een gelukkige en gezonde manier genieten van elkaar en al het moois op deze wereld; daar helpen wij jullie graag in mee!