Massage


Zonder dat veel mensen het weten, ervaren veel honden en paarden ook dagelijks stress, net zoals wij. Stress heeft een grote invloed op de gezondheid en het gedrag van jullie dier.

Aangezien wij als praktijk staan voor een gelukkige en gezonde harmonie voor en met onze viervoeters, hebben wij ons meer verdiept in de massage bij hond en paard. Door honden en paarden bewust aan te raken en/of te masseren zorgen wij ervoor dat zij hun stress en spanningen beter kunnen loslaten en zo (weer) gelukkiger en gezonder door het leven kunnen gaan. Massage kan zowel curatief als preventief worden toegepast.

Bij een massagetherapie werken wij altijd in communicatie met de hond (of paard) waardoor zij het verloop van elke sessie bepalen. Hierdoor kan het zijn dat de ene sessie 30 min duurt, en de andere maar 5. Wij nemen ons hiervoor rustig de tijd, en trekken dan ook voor elke sessie minimaal 1 uur uit. Zo hoeven wij, en jullie viervoeters, zich niet op te jagen en/of stress te ervaren.

Massage als therapie

Door massage stimuleren we de bloedsomloop en lymfecirculatie in de huid en het onderhuids bindweefsel. Dit resulteert in een versnelde afvoer van afvalstoffen waardoor we het lichaam helpen te ontdoen van alles wat het niet meer nodig heeft en er niet hoeft te zijn. Omdat in het lichaam alles met elkaar in verbinding staat, wordt door massage ook het zenuwstelsel en het hormoonstelsel geactiveerd. Dit beïnvloed het gedrag en de gemoedstoestand van uw hond of paard. Indien uw hond of paard met blokkades zit worden deze door een diepere massagebehandeling, gericht op de spieren, losgemaakt. Dit heeft soms meerdere sessies nodig. 

Massage als ontspanning

Net zoals wij kunnen honden en paarden ook ontspannen van een massage. Dit moeten zij weliswaar nog leren. Dat gebeurt doordat wij steeds werken in communicatie met de hond (of paard). Dat wil zeggen dat we goed kijken en luisteren naar de lichaamstaal. Wanneer zij aangeven dat het genoeg is, stoppen wij. 

Massage als ondersteuning

Net zoals bij de mens, kunnen honden en paarden ook na een (top)sportactiviteit last krijgen van spierpijn, spierscheuren, e.d.
Massage kan hiervoor een hele goede ondersteuning bieden. Denk maar aan alle voetballers die zich voor en na een wedstrijd laten masseren.

Bij onze dieren denken we dan aan dressuur- of springwedstrijden, agility, canicross, na de jacht, etc.

Maar ook bij opgroeiende puppies of veulens, kan massage erg fijn zijn als ondersteuning voor hun groei. Sommige pups/veulens ervaren groeipijnen. Met massage kunnen we deze pijn een klein beetje verlichten en ze hier verder in ondersteunen.

 

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u graag een afspraak voor een massage? Vul dan onderstaand formulier even in en mail dit naar dapequiva@gmail.com, dan nemen wij zsm contact met u op. 
Anamneseformulier_Massagetherapie_Equiva.docx